Смачного ранку! Сирники з малиновим варенням – ідеальний початок дня
Якщо почати день правильно – з апетитної страви на сніданок – він точно видасться вдалим. Адже зарядить позитивною енергією, подарує насолоду смаком і порадує естетичним виглядом. А що вже казати про вдячний поцілунок коханої людини – він здатен підняти до небес і надихнути на неймовірні досягнення ☺
Пропонуємо апетитний і простий в приготуванні рецепт сирників зі свіжоприготовленим малиновим джемом. Страва нібито буденна, проте неймовірно смачна. А якщо не полінуватися й трішки покреативити над подачею та сервіруванням, можна зробити справжній кулінарний шедевр!
Лише уявіть – золотаві, хрусткі зовні й неймовірно ніжні всередині сирники зі сметанним соусом та ароматним, густим малиновим джемом та листочком м’яти! Мммм…
Потикли слинки? Тоді давай готувати!
Інгредієнти
Для сирніків (на 2 порції):
Сир - 640 г
Цукор-пісок - 50 г
Борошно пшеничне - 80 г
Яйце - 1 шт
Ізюм - 80 г
Ванільний екстракт - 1 г
Сіль - 1 г
Для соусу:
Сметана - 60 г
Для малинового джему:
Малина – 1 кг
Цукор – 1 кг
Желфікс Dr. Oetker (1:1) – 1 упаковка
Приготування:
1. Почнемо з джему. Малину очищуємо, миємо, висипаємо в кастрюлю (бажано з товстим дном), ставимо на невеличкий вогонь. До двох ложок цукру додаємо Желфікс, висипаємо до малини, постійно помішуючи доводимо до кипіння. Коли закипить додаємо решту цукру і знову доводимо до кипіння. Виключаємо газ, знімаємо пінку і розливаємо по банках.
2. Приготуємо сирники. Змішайте сир з цукром і борошном. Додайте ванілін, родзинки, вбийте яйця і гарненько вимісіть. Сформуйте з тіста сирники. Сирники обсмажте з двох сторін на рослинній олії. Потім поставте на 5 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
3. Подавайте сирники в скляному стакані, викладаючи шарами: сметана, малиновий джем, сирники – так 3 рази. Прикрасьте листочками м'яти.
Смачного!