ЯК ПІДГОТУВАТИ СОБАКУ ДО ВЕСНИ: 5 ПОРАД ДЛЯ ВЛАСНИКІВ

ЯК ПІДГОТУВАТИ СОБАКУ ДО ВЕСНИ: 5 ПОРАД ДЛЯ ВЛАСНИКІВ

З приходом тепла Ваші прогулянки з собакою стануть тривалішими, веселішими та  різноманітнішими. Довгоочікувану весну Ваш улюбленець повинен зустріти здоровим, бадьорим і красивим. І допоможете йому в цьому Ви.

  1. Відвідуємо ветеринарного лікаря

Після зими привезіть песика на профілактичний огляд до ветеринарного лікаря. Окрім того, зараз саме час зробити щорічну вакцинацію від найбільш небезпечних захворювань і, перш за все, від сказу. Інформацію про щеплення варто відразу ж внести до ветеринарного паспорту.

  1. Переводимо на весняний раціон

Цілком природньо, що в холодну пору року накопичується зайвий жировий запас, адже організму потрібно більше енергії, щоб зігрітися. Навесні ж калорійність раціону хвостатого варто трохи зменшити, адже витрачати сили на обігрів вже не потрібно. А чи давати улюбленцеві вітаміни і які саме, то це питання краще вирішити разом із ветеринарним лікарем.

  1. Проводимо дегельмінтизацію

Ваш улюбленець тепер буде дуже багато часу проводити на вулиці, тому не забудьте дати йому надійний антигельмінтний препарат. Профілактику гельмінтів потрібно проводити кожні 3 місяці. Але, якщо Ви підозрюєте зараження (помітили «зерна рису» у фекаліях, улюбленець їздить по підлозі сидячи), то засіб потрібно дати без зволікань.

  1. Виконуємо гігієнічні процедури

Кінець зими та початок весни – це період линьки. Якщо у вас невеликий собака з короткою і негустою шерстю, можна самостійно регулярно вичісувати його. Власникам великих собак з густою шерстю краще скористатися послугами грумінг-салону: там фахівець викупає улюбленця і висушить спеціальним феном-компресором, який ефективно «видуває» стару шерсть.

  1. Захищаємо від кровосисних паразитів

Весна – пік активності кровосисних паразитів, які часто є переносниками смертельно небезпечних для домашніх тварин хвороб. Найбільш небезпечними є кліщі. Слина кліща може містити збудників небезпечних захворювань, таких як бабезіоз, бореліоз (хвороба Лайма), анаплазмоз та інші. Під час укусу ці збудники зі слиною потрапляють в кров жертви, що може призвести до тяжкого захворювання, а іноді – і до загибелі.

Дуже важливо подбати про засіб для захисту собаки від кліщів. Серед різноманіття вибору одним із найдовготриваліших та економічних є  нашийник Форесто®. Він оберігає від бліх та кліщів впродовж цілих 8-ми місяців – а це практично весь сезон активності кліщів та бліх.

Суттєвою перевагою нашийника Форесто® є безперервний та стабільний рівень захисту від кровосисних комах впродовж усього періоду дії. А все завдяки матеріалу нашийника, який постійно вивільняє ефективну дозу діючих речовин, що відлякують та знищують кліщів, а також знищують бліх та їх личинок.

Обравши Форесто®, Ви можете бути спокійні за захист улюбленця! Вам потрібно буде лише періодично перевіряти, щоб відстань між нашийником та шиєю собаки була не більше ніж для 2-ох пальців, розміщених уздовж шиї.

Правильно підготуйте собаку до весни – і прогулянки принесуть Вам радість і багато веселих пригод.

 

Коментарів
Чесно кажучи, сумнівні рекомендації. 1. Щеплення ніяк не залежать від пори року. Повторна вакцинація для дорослих осіб проводиться через рік після минулого щеплення. Якщо тварину вакцинували восени, повторно вакцинувати потрібно теж восени, а не тому, що прийшла весна. Можна припустити, що автор мала на увазі моновакцину. Наприклад, від піроплазмозу. Але подібні вакцини формують коростроковий імунітет на декілька місяців, не захищають на 100% й надмірно навантажують нирки та печінку, тому без потреби їх робити не рекомендують. 2. Весняний раціон - повна дурня. Для зміни раціону мають бути вагоміші підстави, аніж підвищення температури повітря: зайва вага, збільшення/зменшення активності, вік, погіршення стану шерсті, шкіри, слизових оболонок, погіршення апетиту тощо. Більше того, далі автор згадує про початок весняної линьки - складного періоду для організму тварини, адже йому необхідно позбутися старої шерсті й виростити нову. Відповідно, потрібно більше поживних речовин. А йому раціон урізають. 3. Дегельмінтизація теж ніяк не прив"язана до сезону й проводиться за графіком. Чому рекомендація проводити її що три місяці подається, як універсальна? Для різних засобів строки можуть відрізнятися. З останнім пунктом посперечатися не можу )
Utah88, дякуємо за Вашу за думку! Дана стаття являється узагальненою рекомендацією, а отже кожен власник домашньої тварини сам вирішує, як саме доглядати за своїм улюбленцем, спираючись на особливості породи і тд.
Отличная рекомендация! А то я забыла когда у ветеринара была с псом) нужно сходить!
У моего собаки в паспорте отметка, о том что были у врача стоит уже очень давно. Тоже думаю надо сводить.
Цікава інформація для господарів собак)
Корисна інформація) якраз зараз дуже актуальною є для мене
Очень полезная информация, очень актуально))
Супер. Цікава стаття
Интересная информация, спасибо ❤️
Цікава інформація,треба завітати до ветеринара)
Ого, спасибо за информацию. Бежим к ветеринару! Я сама доктор и считаю что все надо делать вовремя
Интересная и полезная информация для владельцев собак. Спасибо вам.
Спасибо за полезную информацию.
Очень интересная и полезная статья! Мы ведь в ответе за тех кого приручили, это ж как дети. Теперь буду большь ответственно относиться за уходом любимца.
Спасибо, полезная информация) У нас как раз все прививки и выпадают на конец февраля. А вот про весенний рацион я не знала.
Никогда не проводила особой подготовки собак к весне-лету. Единственное что в зимний период не обрабатываю от клещей, так как когда снег на улице их нк подцепишь, а с приходом весны конечно же нужно обработать
Очень ценные советы, большое спасибо!
К ветеринару всегда нужно водить, а ошейник это очень нужная вещь)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися