Як все встигнути багатодітній мамі? Виховання і готові перекуси мамі на допомогу

Як все встигнути багатодітній мамі? Виховання і готові перекуси мамі на допомогу

Якщо ти не багаторука богиня, а у тебе народилася п’ятірня, то що робити? Я досі часто задаю собі це питання.
З моменту народження малюків я шукала будь-які лайфхаки, щоб полегшити побут і життя. Звичайно, в нашій великій родині тема харчування завжди дуже актуальна і важлива, починаючи з грудного вигодовування, введення першого прикорму і зараз, коли моя п’ятірня підросла.
Намагаюся з дитинства навчати малюків правильним смаковим вподобанням, тоді й у дорослому віці їхнє харчування буде правильним, вони будуть любити корисну їжу, а значить, будуть здоровими. А основа формування правильних харчових звичок якраз і закладається під час введення прикорму і триває далі по ланцюжку.
Це стосувалося введення прикорму, графіка приймання їжі та золотого правила – або їмо все разом і одне і те ж, або ніхто! Якщо чекати і підлаштовуватися під кожного, буде повний хаос і плутанина.
Зараз, коли мої діти вже давно вийшли з віку першого прикорму, я продовжую дотримуватися основ правильного харчування і режиму. Я намагаюся стежити за тим, аби дитяче меню було і корисним, і різноманітним, і подобалося моїм малюкам.
Наш день розподілений так, що всі діти отримують 3 основних прийоми їжі та два перекуси.
Але перекуси теж можуть бути різними, важливо, щоб вони були корисними та не шкодили здоров'ю дітей. Адже основне завдання перекусу – утамувати відчуття голоду між основними прийомами їжі, але водночас не перебити апетит перед обідом або вечерею.
Як і всі дітки, мої малюки дуже активні, допитливі, непосидючі, вони витрачають багато енергії, тому важливо її вчасно поповнювати. Крім того, вони активно ростуть, у них формуються зубки, кістки. Я стежу, щоби в щоденному меню були продукти, багаті вітамінами, мікроелементами, кальцієм та іншими корисними речами. Також хочеться, щоб у дітей не було проблем з животиками, щоби була в порядку травна система і міцний імунітет. І перші помічники в цьому –  кисломолочні продукти.
Мене завжди дуже виручають готові перекуси, які можна дати малюкам. Я вибираю такі корисності, як дитяче печиво, горішки, банани, яблука, йогурти.

Нещодавно спробувала дати моїм непосидам новий безлактозний йогурт від «Растішка». Мало того що діти цей йогурт дуже полюбили й тепер це їхні головні ласощі, кисломолочка дозволила урізноманітнити меню малюків і полегшити життя мені! Новий йогурт від «Растішка» – це справжня знахідка і для діток, і для мене.
У ньому немає доданого цукру, що вкрай важливо! А є фрукти, які роблять його дуже смачним, і вітамін D3 плюс кальцій – саме те, що потрібно для здоров'я і розвитку малюків.
Ще один важливий момент для мене – це харчування під час подорожей з дітьми. Поїздка кудись з п’ятірнею – це справжній квест. Потрібно обов'язково брати з собою в дорогу їжу. Адже не завжди є можливість нагодувати дітей поза домом корисними продуктами.
Зараз, із приходом весни, ми з малюками будемо намагатися більше часу проводити на свіжому повітрі, а значить, потрібно думати про те, чим годувати дітвору поза домом. Адже на свіжому повітрі прокидається апетит.
Каші та супи краще їсти вдома, а з собою на прогулянку або в недалекі поїздки беремо корисні перекуси.
Рада, що улюблений «Растішка» почав виробництво першого безлактозного йогурту без доданого цукру. Для нас це смачний порятунок на будь-якій прогулянці та у подорожі далеко від дому. Адже йогурт вже можна купити в магазинах і не носити з собою запаси. Тепер мій список перекусів поповнився ще одним улюбленцем – безлактозним йогуртом «Растішка». 
 

Автор: Оксана Кобелецька

Коментарів
Перекус в виде йогурта - отличный вариант на все 100%. Я тоже малышу даю перекусить после активной прогулки.
Да йогурт это как палочка выручалочка...вроде и перекус и одновременно и десертик.
Головне що корисно та діткам подобається...
Познавательная статья, у меня маленькая дочка и я как раз интересовалась йогуртами без сахара. Нужно будет попробовать.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися