Мікс від Purina ONE®: найкращий спосіб імітації природного раціону вашого кота

Мікс від Purina ONE®: найкращий спосіб імітації природного раціону вашого кота

За тисячі років еволюції організм вашої кішки, її метаболізм і харчові потреби набули певних особливостей, набагато більш специфічних, ніж у собак.

Сьогодні, навіть якщо ваша кішка періодично полює та їсть мишей, птахів або комах, все одно більша частка її раціону залежить від вас. Розуміння того, які види їжі та способи годівлі потрібні котам, тобто, чому вони віддають перевагу тим чи іншим текстурам і температурі, та знання про їх унікальний водний баланс, може допомогти вам обрати правильне харчування для домашнього улюбленця.

Дослідження показали, що комбінування щодня повноцінних сухих і вологих кормів найкраще підходить для задоволення потреб вашої кішки, оскільки воно найбільш наближене до видоспецифічного способу харчування, який коти виробили в умовах дикої природи.

​1) Коти потребують хрусткої сухої їжі

Липкий хрящ від здобичі – ось що очищує зуби котів у дикій природі, а не кістки, як дехто говорить. Але хрустка текстура подобається котам. У дикій природі вони задовольняють цю потребу, поїдаючи комах, багатих на білки. Якщо ви коли-небудь спостерігали, як ваш кіт переслідує і ловить жучків, тепер ви знаєте навіщо. Однак дієта, що включає лише суху їжу, може збільшити ризик зневоднення організму вашої кішки.

2) Завдяки еволюції коти тамують спрагу здобиччю

Кішки люблять текстуру сухого корму, але їм також потрібна волога їжа. Чому? Вони розвивались в умовах сухого клімату, як на африканських рівнинах, де їх основним джерелом рідини була кров і вода зі здобичі, впольованих мишей і птахів. За змішаного вигодовування ви можете підтримувати здоровий водний баланс кота, переконуючись, що частина щоденного раціону включає вологу їжу, багату водою.

Коти в природі також шукають воду. Переконайтеся, що у вашого улюбленця завжди є миска, наповнена чистою прісною водою, у легкодоступному місці. Якщо кіт мало п'є, поставте кілька мисочок або поїлок навколо свого будинку або в різних кімнатах квартири, щоб зробити доступ до води ще простішим.

​3) М’ясо – найважливіший складник раціону

На відміну від собак, які від природи є всеїдними, котячі належать до групи м’ясоїдних видів тварин. Це означає, що їхнє здоров'я залежить від наявності м'яса в раціоні, кількості отриманих з нього білків, жирів, амінокислот, вітамінів і мінералів. Як вологі, так і сухі корми, виготовлені Purina ONE®, забезпечують оптимальний для здоров'я рівень цих важливих компонентів. Також спеціалісти вивчили загальні смакові вподобання котів у Центрі догляду за домашніми тваринами Purina ONE®.

4) Котам подобається їжа «температури миші»

Це означає, що вологий корм у їх щоденному раціоні має бути кімнатної температури. Якщо ви тільки-но дістали їжу з холодильника, ретельно перемішайте її перед подачею, щоб вона набула температури навколишнього середовища.

​5) Коти віддають перевагу годівлі у визначений час

Щоб отримати найкращий результат від змішаного харчування, необхідно годувати свого улюбленця відповідно до природних циклів. Коти найбільш активні в сутінках і перед світанком. Якщо ви не збираєтеся вставати до сходу сонця, перед сном залиште коту трохи сухого корму, щоб він зміг поїсти самостійно. Хоча немає нічого поганого в ранковій годівлі кота, ввечері він буде ще більш охочий до їжі й, найімовірніше, з'їсть усе, навіть засохле або зіпсоване.

​6) Коти потребують хрусткої сухої їжі

Липкий хрящ від здобичі – ось що очищує зуби котів у дикій природі, а не кістки, як дехто говорить. Але хрустка текстура подобається котам. У дикій природі вони задовольняють цю потребу, поїдаючи комах, багатих на білки. Якщо ви коли-небудь спостерігали, як ваш кіт переслідує і ловить жучків, тепер ви знаєте навіщо. Однак дієта, що включає лише суху їжу, може збільшити ризик зневоднення організму вашої кішки.

Знайдіть Мікс, вартий довіри (сухий + вологий*)

Не всі правила комбінування сухого та вологого корму універсальні, адже не існує двох однакових котів. Шукайте баланс відповідно до стану здоров'я та рівня активності свого улюбленця. Поради щодо того, як краще годувати кота Міксом від Purina ONE®, можна знайти тут: https://www.purina.ua/cat/purina-one/miks/recomendatsii


*Консервовані корми Purina ONE® для котів відносять до вологих кормів.

Коментарів
Вже трохи більше 2 тижнів ми тестуємо корм від Purina, киця задоволена, апетит має прекрасний, маємо для тих що перебувають вдома, поєднання вологий та сухий, зайвої ваги не набирає і почувається прекрасно
Доречі ми відгуки залишаємо всюди і рекомендуємо друзям, адже справді задоволені
Що стосується активності кота перед світанком, то це наш коте, і доки ми не дамо йому поїсти він не дасть нам спати)
Тестируем корм ,моя кошка стала кушать влажный корм ,до этого ела только сухой и влажный не хотела ,Но я заметила ,что ее самочувствие стало лучше ,Сейчас ,просит и просит и я довольна ,Стул стал лучше перестал мучать живот ,а то приходилось спасаться препаратами .Кошка довольна и я довольна
Мой котёнок будет нас утром и настойчиво просит влажный корм, может сразу большую половину пакетика съесть. Днём просит влажный корм и перед сном вечером. Сухой корм у него всегда есть в миске и он по чуть-чуть в течении дня хрустит им. Организм растёт и кушать хочется всегда) Корм отлично подошёл ему!
Наша киця також з самого світанку наполегливо будить нас, чекаючи свій вологий корм. Корм PURINA ONE для дорослих котів (нам 3 роки) тестуємо майже 2 тижні, і в першу чергу звернули увагу на її ранкові прохання їжі, оскільки раніше такого не було, вона була більш млявою, спокійною і тому чекала, доки ми її пргодуємо. Тепер ж будить нас сама. Що стосується сухого корму, то раніше вона його категорично не любила. Спробувавши ж PURINA - з задоволенням смакує ним вдень. Тому нам цей корм дуже підійшов та ми з задоволенням будемо використовувати його і надалі, а також рекомендувати усім!
Хорошая статья... И знаете ведь действительно каждое животное индивидуальное.. Раньше у меня была кошка насыпал корм полную миску и пока она не съест его. А сейчас другая кошка так она любит что б насыпали только свежий корм.. Если она его не довела все есть не будет... Вот такие капризные наши любимцы.
Дякую за цікаву інформацію
Дякую за корисну інформацію. Я навіть не знала, що за допомогою сухого корму кішки очищують свої зуби.
о да! гипнотизирующий взгляд по утрам у кровати - ежедневный ритуал)))))
Наша кішка вже 2 тижні їсть корм від #PurinaOne для стерелізованих котів, сухий і вологий поєднуємо, і ми дуже задоволені. Покращився апетит, у нас з цим були проблеми, туалет теж став з приємнішим запахом, і взагалі кішка стала активніша) Рекомендую!
Нашому котику також дуже "зайшов" цей мікс. Вдень він полюбляє вологий корм, а ввечері і наранок любить похрумкати:) Дегустуємо вже три тижні, бачу по коте, що шкіра стала набагато кращою, шерсть блискучою. Думаю, за рахунок вітамінного комплексу.
У нас тоже кот сухой корм не будет есть если он уже лежит у него в миске. Надо только сыпать в его присутствии. Что касается мокрого корма, то он не ел никакой. А вот пурину ест с удовольствием и при этом у него теперь привычка требовать корм стуча головой по ноге))) А его 8.5 кг.
интересная информация
Большое спасибо за интересную информацию. Не знала, что температура еды, должна быть температуры мыши.
Наша кошечка не повелась на эту имитацию природного корма, и не стала есть влажный корм, вообще((
Ольга Мастєрова, жалко, конечно...А как Ваша кошка до этого относилась к влажному корму?
Хороший корм, нам очень понравился
Мои кото-детки стали экспертами в тестировании корма Purina One Junior , - и были в восторге. Не буду врать , именно влажные паучи стали хитом. Сухой корм не вызвал такого ажиотажа. но оба варианта этой линейки нам понравились!,
Хороший корм, лучший из этой ценовой категории !
Дякую за цікаву статтю)) в мене чотири пухнастика,і ранок в мене починається не з кави?
у нас кот ест только корм, из обычной еды ничего
У меня произошло совпадение ,что у одного из котят не хватало ферментов усваивать и переваривать мясокостный фарш , - косточки просто не переваривались и острыми колючками закупоривали кишечник. Спаслись мы только благодаря влажным паучам от Пурина. Только благодаря ним я вытянула и смогла дать малышу полноценный рацион и дотянуть его до момента , когда он стал лучше справляться с натуральной пищей. Сейчас малыш живет в солнечном ЛОс- Анджелесе , и радует свою семью, Спасибо Пурина, что сделали это возможным ... Влажная линейка - СУПЕР!
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися