Ягідні соуси: оригінальні рецепти до м’яса та птиці

Ягідні соуси: оригінальні рецепти до м’яса та птиці

З ягід можна готувати не лише десерти, але й дещо особливе — вишукані соуси, які допоможуть урізноманітнити основні страви та закуски. Ділимося легкими та швидкими в приготуванні рецептами. Зберігай у закладки, щоб вже сьогодні ввечері порадувати рідних чимось оригінальним та смачним.

До речі, ягідні соуси можна консервувати, як варення або конфітюр. Це дуже зручно: прийшла втомлена додому з роботи, швиденько замаринувала курку, закинула в духовку, відпочила, дістала, додала соус і вуаля — на столі ресторанна страва, можна насолоджуватися!

Секрет усіх ягідних соусів – у їхній консистенції. Вона має бути не надто рідкою, а смак не надто солодким. Відмінним помічником у приготуванні соусів нам стане добре знайомий Желфікс Dr.Oetker. Він допоможе зменшити кількість цукру, для соусу це надважливо, а також швидко, без тривалого випарювання досягти густої текстури. Завдяки тому, що соус не потрібно довго кип’ятити, він зберігає красивий колір та насичений ягідний аромат.

Соус «Літній мікс» з полуниці, малини, ожини, лохини

Підходить до курки, качки, дичини, овочів, риби

Інгредієнти: малина - 200 г, лохина - 200 г, ожина - 200 г, чорна смородина - 200 г, полуниця - 200 г, цукор – 200 г, «Желфікс 3: 1» Dr. Oetker - 1 упаковка.

Приготування: перебрати, промити ягоди, 2/3 ягід подрібнити блендером або перетерти через сито, 1/3 обсягу ягід залишити цілими. Змішати ягоди з ягідним пюре, додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукрового піску, перемішати та довести до кипіння. Потім додати решту цукру та варити на слабкому вогні ще 3 хвилини. Розлити соус по сухим баночках, закрутити кришками, перевернути їх догори дном. Обов’язково підпиши, щоб не переплутати з варенням. Хоча по суті, це і є варення, проте не таке солодке за рахунок меншої кількості цукру. Перед подачею соус можна розігріти на пательні, додавши шматочок вершкового масла та пряних трав за смаком.

Соус з шипшини

Дуже добре підходить до дичини

Інгредієнти: масло вершкове - 40 г, борошно - 30 г, мармелад з шипшини - 2 ст.л., вода - 250 мл, вино біле - 100 мл, лимонний сік - за смаком, сіль за смаком.

Приготування: для початку потрібно приготувати мармелад з шипшини. Для цього ягоди шипшини (1 кг) промити, видалити кісточки, залити невеликою кількістю води, проварити на помірному вогні близько 30 хвилин. Злити воду і подрібнити ягоди в блендері (або пропустити через м'ясорубку). Додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукрового піску, перемішати та довести до кипіння. Потім додати решту цукру (300 г) та варити на слабкому вогні ще 3 хвилини. Розлити по банкам, закрутити та дати охолонути. Зберігати як і будь-яке варення – у темному сухому приміщенні.

Повертаємося до соусу: з'єднуємо масло і борошно, обсмажуємо суміш до світло-коричневого кольору. Додаємо воду, мармелад і вино. Перемішуємо. Додаємо в соус лимонний сік, мелену цедру лимона і варимо при невеликій температурі 10 хвилин. Готово!

Соус з червоної смородини

Підходить до жирних стейків, оскільки кислота ягід прекрасно розщеплює жири.

Можна використовувати заморожені ягоди. Впевнені, ти зробила чималі запаси в морозилці. Щоб звільнити місце, частину кислих червонів плодів смородини пустити на соус.

Інгредієнти: червона смородина – 1 кг, цукор – 350 г, гвоздика - 1 ч.л., кориця – 0,5 ст.л., перець мелений чорний – 0,5 ч.л., перець духмяний – 0,5 ч.л.

Приготування: зі смородини та цукру варимо желе. Для цього смородину розморожуємо, перетираємо через сито або збиваємо блендером. У пюре додаємо цукор і доводимо кипіння. Потім додаємо пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker, прянощі, ще раз доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини - соус повинен загуснути. Потім розкладаємо соус по підготовленим банках і закручуємо кришками. Соус готовий!

Коментарів
Дуже цікаві рецепти соусів
Цікаві рецепти соусів. Я робила до м’яса соус з чорної смородини. У мене була заморожена, я додала трохи цукру та лимонного соку і випарювала на невеликому вогні, потім через сито перетирала, щоб не було кісточок і шкірки, для загущення нічого не додавала. Хоча мені й не випало можливості протестувати Желфікс 3:1 від Dr.Oetker, але тепер задумуюсь над придбанням, пригодиться для всього)
Супер рецепти !Обов'язково спробую їх приготувати!!!
интересные рецепты! Нужно обязательно попробовать,разнообразить домашнее меню!!!
Робили "літній мікс" для курки барбекю .Смак нереально насичений і цікавий? Внесла до домашньої кулінарної книги не тільки я ,а й друзі .Дякую за рецепт
Делала с красной смородиной))) С мясом просто "ням-ка"
Если можно, добавьте подобную статью про сливовый соус, мне кажется, это к мясу - самое то, и сейчас на них сезон. И кроме того, сезон шашлыков и барбекю. Хочется проверенный рецепт
Збережу собі.
Действительно оригинальные рецепты, теперь буду знать куда девать урожай смородины
Класс, спасибо за рецепты. Обожаю ягодные соусы, они всегда классно сочетаются с мясом.
Спасибо за классные рецепты! Сохраняю себе)
Треба приготувати) дякую
Найбільше сподобався соус з червоної смородини . Гарно смакує разом з м'ясом .
Дякую за рецепт, обов'язково потрібно приготувати,до м'яса буде смачно поїсти
Пробовала соус со смородины к мясу. Очень интересный вкус.
Классная рубрика, спасибо! Жду дополнения с нетерпением, ищу вкусный соус или заправку к креветкам и рыбе.
Треба скуштувати!)
Ніколи не готувала ягідниї соусів, але варто спробувати для початку зі смородини
О, рецептки суппер! У меня муж любитель барбекю и гриль мяска, сама соусы из ягод никогда не делала, пользовались покупными. Описано все доступно а главное минимальный и доступный набор продуктов. Обязательно попробую, думаю даже ягоды из заморозки тоже подойдут.
Краще ніж кулені в магазині соуси.Купили один на пробу,а він навіть від рук не хотів вимиватись.Більше його не хочем купляти
Интересные рецепты обязательно попробую приготовить к мясу.
Скоро пасха, надо пробовать что то новое ?‍?
Это что то новое надо попробовать
Дуже цікаво! Вот соуси із ягід та фруктів я ще не готувала! Дякую за цікаву ідею!
Треба брати ці рецепти у свій записничок - скоро літо і пора ягід)))
Ох, как же я люблю ягодные соусы к мясу и жареному сыру, но сама никогда не готовила. Нужно попробовать, спасибо за рецепты.
Читаю відгуки дівчата пишуть про соус із смородини. До смородини не потрібно добавляти желфікс, так як у даній ягоді достатньо пектину для загущення соусу.
Спасибо за рецепт и всем за комментарии! Даже не задумывалась о том, насколько ягодные соусы сочетаются с мясом, теперь очень хочется попробовать!
Их есть масса рецептов, готовить не переготовить)
Цікаві рецепти, особливо сподобався рецепт соуса з червоноі смородини
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися