Як витрачати менше часу на приготування?

Як витрачати менше часу на приготування?

Готування - одне з найцікавіших занять, але навіть завзяті кулінари іноді втомлюються від нього, особливо, коли воно стає рутинним. Думка про те, що щодня доведеться стояти біля плити по кілька годин, вводить в жах багатьох жінок, адже хочеться мати більше вільного часу, який можна присвятити улюбленому хобі, прогулянці з сім'єю, просто подивитися фільм або почитати книгу, іншими словами - витратити його собі на втіху.

Ці прості поради допоможуть вам оптимізувати процес готування, зробити його швидше і комфортніше.

1) Правильна організація на кухні. Погодьтеся набагато зручніше, коли всі речі лежать на своїх місцях і вам не доводиться періодично заглядати в кожен ящик в пошуках то миски, то ножа. Організувавши простір на кухні, раз і назавжди, ви заощадите собі багато часу.

2) Плануйте меню відразу на кілька днів. Щоб під час готування ви не виявили, що вам не вистачає якогось інгредієнта, продумуйте, що будете готувати заздалегідь перед походом в магазин. Складіть список, щоб нічого не забути і не набрати лишнього.

3) Спрощуйте! Абсолютно нормально приготувати якусь страву відразу на кілька днів, адже з сучасними холодильниками і спеціальними боксами для зберігання, їжа не зіпсується і залишиться такою ж смачною, як в перший день. Робити заготовки можна на більш тривалий термін, тільки в такому випадку їжу краще заморозити. Так у вас завжди вдома буде "що поїсти" та в екстрених випадках ваша сім'я не залишиться голодною.

Прості та швидкі страви теж дуже смачні і допоможуть заощадити ваш час!

Наприклад, якщо немає часу готувати сніданок зранку - додайте до граноли сік, молоко або йогурт - і у вас вже готовий смачний, поживний сніданок буквально за хвилину.

4) Чистота на кухні. Якщо перед тим як почати підготовку вам доводиться перемивати гору посуду, найімовірніше все бажання і натхнення може пропасти. Підтримуйте чистоту та кухня стане тим місцем, де ви проводите час із задоволенням.

5) Підготуйте продукти заздалегідь. Перед тим як почати готувати якусь страву підготуйте всі інгредієнти - помийте або почистіть овочі, дістаньте спеції, щоб все, що вам знадобиться було у вас перед очима і вам не довелося постійно бігати до холодильника, таким чином, приготування відбуватиметься набагато швидше.

6) Кухонна техніка може допомогти заощадити час, адже вона і створена спеціально для того, щоб нам допомагати. Кухонний комбайн здатний нарізати кілограм овочів дрібними кубиками за хвилину, вручну ви витратите на це мінімум 15 хвилин. Блендери, мультиварки, електрогрилі і т.д. - всі вони незамінні помічники на кухні!

7) Шукайте помічників. Залучайте до готування чоловіка і дітей, нехай це стане цікавим спільним проведенням часу, яке запам'ятається на все життя. Тим більше в компанії готувати завжди веселіше!

Коментарів
На днях получаю для тестирования гранулы и каши в саше AXA,с удовольствием попробую с сыночком
Сегодня получила свою посылку с вкусняхами. С радостью буду тестировать продукцию и делиться своими впечатлениями).
Inmyopinion, это здорово!) Делитесь своими отзывами и впечатлениями в разделе «Отзывы об АХА», который будет доступен с 02.09.
Посилочку отримали з тестовим набором АХА. Гранолу ми в принципі ніколи не купляємо. А тут спробували всі. Комусь засолодка з молоком, то вирішили спробувати ще з натуральним йогуртом без цукру., а хтось їв просто з коробки рученятами. Але однозначно гранола АХА тепер буде в нашому раціоні!! Дякуємо за можливість дегустації!!!
Zoryanka81, добрий день! Відгуки про гранолу треба залишати у розділі «ВІДГУКИ ПРО АХА», який з‘явиться на сайті 02.09. До цього часу можете ділитися своїми враженнями у разділі «ПИТАННЯ ВІДПОВІДЬ». У блозі відгуки не пишуться.
Завжди готую на декілька днів наперед, щоб не стояти кожен день годинами на кухні.
Посилку отримала 31.08.19. У коробці були: один пакетик-саше з кашею (вівсяна з вершками та брусницею), дві коробочки з гранолою - одна з ягодами, інша - з горіхами. Гранолу АХА ми вже їли і не раз, тільки з іншими смаками.
Хорошие советы. Всегда стараюсь делать заготовки и замораживать их. Это здорово экономит время на кухне.
ternivchanka, добрий день! Відгуки про гранолу треба залишати у розділі «ВІДГУКИ ПРО АХА», який з‘явиться на сайті 02.09. До цього часу можете ділитися своїми враженнями у разділі «ПИТАННЯ ВІДПОВІДЬ». У блозі відгуки не пишуться.
ОООоооо. Спасибо большое за советы! Все прям в точку! Молодой маме очень часто не хватает времени на готовку и я с вами полностью согласна! Есть в некоторых пунктах советы, которых я не придерживаюсь и считаю что это дополнительный стимул теперь делать так как следует чтобы упростить себе жизнь. Спасибо!
Отличные рекомендации! Особенно с планированием, это то, что очень редко получается...
Чудові рекомендації !
Отримала набір гранол та кашу, дужe смачно! діти тeж у захваті!
Дружина сказала що занадто солодкі
С гранолой приготовление завтраков сводится к минимуму времени и получаешь завтрак-любовь. Так что не нужно вставать раньше, а можно быстро себя насытить и вперед к новым победам!
Гранола на завтрак с йогуртом это любовь нашей семьи, так как утром нет вдохновения готовить, особенно в выходные)))
Чесно кажучи, не люблю готувати, тому швидкі сніданки, гранола, мюслі - це те, що мені треба! А ще й корисно та смачно! Дуже виручають та економлять час)
Всегда готовлю еду на несколько дней вперед, действительно в таком случае на готовку тратится меньшее кол-во времени ) но вот составить список продуктов, чтобы не взять ничего лишнего .... боремся всей семьей за это - не получается, какая-то задача со звездочкой для нас ))
Пробувала, смачні
С гранолой та кашами 5-ти минутками и утром можно не заморачиваться с готовкой. Главное и вкусно и быстро
Потрібні поради для кожної господині)
Стараюся готувати на 2 дні. Кухонна техніка в цьому дуже допомагає
Так, кухонна техніка - це велика допомогу! Не втомлююсь казати -велика вдячність людям які придумали та зробили мультиварки, блендери, комбайни...
Кашу АХА полюбляємо всією сім'єю. Дуже виручає вранці
Эта статья прямо для меня а то все время провожу на кухне.
Получила посылку ) буду тоже тестировать ☺️ На вид все вкусно.
Иметь запасы гранолы и заготовки для быстрого приготовления)
Дуже актуально, нам допомагає заморожування приготованих власноруч полуфабрикатів
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися