Як зробити домашній мармелад

Як зробити домашній мармелад

Цьогоріч літо видалося дуже щедрим на плоди — прилавки рясніють ароматними та рум’яними яблуками, грушами, персиками, а скільки ягід! Навіть полуницю за досить прийнятною для кінця літа ціною можна знайти. Гріх не скористатися такою нагодою та не спробувати приготувати домашній мармелад — смачні та корисні ласощі, від яких будуть у захваті і діти, і дорослі.

Справжній домашній мармелад готується з фруктового пюре або соку, натурального згущувача (пектина) та невеликої кількості цукру. Такий собі фруктово-ягідний концентрат  —джерело задоволення та насолоди.

Щоб мармелад вийшов правильним — пружним, еластичним, щільним — потрібно дотримуватися технології та пропорцій, а також, найголовніше, використовувати згущувач найвищої якості. Рекомендуємо брати саме Желфікс 3:1 Dr.Oetker. Це натуральний пектин з яблук та цитрусових, який дозволяє швидко досягти потрібної консистенції, зберігши максимум користі плодів, а також їхній природній аромат та колір.

Важливі нюанси!

Для приготування домашнього мармеладу можна використовувати будь-які фрукти та ягоди, навіть заморожені. Процес приготування в принципі для всіх однаковий, проте пропорції можуть змінюватися залежно від кількості «рідного» пектину, який міститься в плодах.

Ще один важливий момент: чим кисліші фрукти та ягоди, тим вищий ризик, що мармелад не загусне. Тому краще брати солодкі або кисло-солодкі плоди.

Рецепт домашнього мармеладу

Інгредієнти:

  • 0,5 кг фруктового пюре (персикове, смородинове, яблучне – на смак);
  • 1 пакет Желфіксу 3:1 Dr.Oetker
  • 350 г цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку

Приготування:

  1. Приготувати ягідне пюре, перетерти через сито, щоб позбутися кісточок та шкірки.
  2. Додати 300 г цукру, поставити пюре на вогонь, перемішати, довести до повного розчинення цукру, охолодити до 40 градусів (щоб пюре не парувало).
  3. Пакетик Желфіксу 3:1 Dr.Oetker змішати з двома столовими ложками цукру, додати в тепле пюре, постійно помішуючи. Проварити на маленькому вогні 5-10 хвилин. Потрібно, щоб маса досягла температури 106 градусів.
  4. Вимкнути вогонь. Додати 1 ст. л. лимонного соку.
  5. Розлити пюре в силіконові форми (порційні або велику круглу чи квадратну, потім розрізати на маленькі шматочки). Щоб перевірити готовність мармеладу, капни на холодну ложку (поклади завчасно її в морозилку). Якщо маса не розтікається, значить, мармелад готовий.
  6. Залишити застигати при кімнатній температурі на 3-4 години. Потім вийняти та дати ще підсохнути з іншого боку.
  7. Струсити мармелад цукром. Все, можна ласувати. Смачного!
Коментарів
на днях прилетает с отдыха ребенок и буду делать) вот теперь то я понимаю что готова и к такому эксперименту) но не подавала на участие... куплю сама- уж сильно понравился рецепт) класссссссс
Спробували за рецептом .Все вийшло )Дитина в захватi))
Дуже сподобався рецепт. Спробую приготувати
О це так цікава стаття, ніколи не задумувалась над тим, щоб зробити дома самій мармелад. Судячи з рецепту не так все й важко то зробити. Тепер терміново потрібно йти до магазину і купити декілька пакетиків желфіксу. Шкода, що не пройшла в список учасників.
Як тільки підросте мій синочок,буду йому робити мармелад по цьому рецепту )))
Делала мармелад из красной смородины на агар-агаре, не застыл нормально((( Попробую с желфиксом ,думаю результат лучше будет:)
ого, какой классный рецепт)) обязательно надо пробовать)
Спробувала приготувати за рецептом. Все вийшло на вищому класі! Рекомендую рецепт!!!
Рецепт очень понравился в первую очередь своей простотой. Приготовила и все получилось. Ребенок доволен) Большое спасибо за рецептик)
Дякую за рецепт! Суперррр!
Не думала даже что мармелад можно так легко приготовить, теперь можно радовать ребенка сладостями собственного производства
Супер, думаю это будет очень вкусно, когда-то я пробовала делать мармелад, но результат меня не удовлетворил. Думаю, с применением Желфикса, результат будет другой.
Вчера готовила мармелад, по этому рецепту! ВКУСНО, но он получился не прозрачным и не достаточно плотным. Попробую в другой раз готовить из сока и наверное добавлю еще желатин.
Люблю щось смачненьке приготовлене власноруч. Дякую, скористаюсь рецептом.
Для діток саме те, спробую однозначно))
Надо будет попробовать приготовить.
Легкий рецепт. Чудова натуральна альтернатива купленому желе
У купленому мармеладі багато консервантів. Варто зробити смачний і натуральний мармелад самому
Точно! Ось що мені не вистачало! Дякую за рецепт, спробую відпишусь. Все ж таки чудово, що зберігається блог, можно повертатись до інформації, яку ще не опрацювала :)
Дякую за рецепт домашнього мармеладу. Приготуємо з дітками, залишилось купити желфікс Dr.Oetker
Мне всегда нравился мармелад, но в последнее время не покупаю, т.к. вкус стал приторный, уж очень химический вкус фруктов. Прочитав рецепт в статье, вдохновилась приготовить. А главное, вкусно и полезно!
Спасибо за рецепт обязательно попробую приготовить.
Схожу в магазин, та буду готовить. Спасибо за рецепт)
Дуже класний та простий рецепт. Якраз скоро будуть свіженькі яблучка, одразу і випробую.
Спасибо за рецепт!!! Очень подробно все написали)нужно будет обязательно попробовать!
Это очень вкусно, причём любят не только дети но и взрослые)
Дякуємо, спробуємо з червоноі смородини
Спасибо за рецепт.обязательно на днях попробую его.так как осталось много замороженных фруктов)
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися