Ознаки порушення водного балансу у котів

Ознаки порушення водного балансу у котів

Мікс від Purina ONE® підтримує водний баланс у котів

Оскільки раніше коти отримували рідину від своєї здобичі, вони не є надто охочими до води. Кішки здебільшого люблять хрусткий сухий корм, але тварини, що споживають лише таку їжу, часто страждають від зневоднення. Без достатньої кількості води в організмі виробляється надмірно концентрована сеча, а це може призвести до проблем з нирками або сечовивідною системою.

Один з найефективніших і найпростіших способів підтримувати правильний водний баланс вашого кота – це щодня годувати улюбленця вологим кормом або комбінувати його з сухим. Мікс від Purina ONE® (сухий + вологий*) задовольнить інстинктивні потреби вашої кішки, регулюючи вміст води в організмі.

Якщо ви не впевнені, що водний баланс вашого кота знаходиться в межах норми, скористайтеся корисними порадами, які допоможуть виявити зневоднення за зовнішнім виглядом та поведінкою домашнього улюбленця.

​У вашого кота зневоднення, якщо…

1) Він п’є багато води. Коти взагалі не звикли шукати воду, якщо вони достатньо гідратовані. Коли ваш улюбленець просить води, облизує раковину або повертається до своєї миски знову і знову, цілком імовірно, що тварина зневоднена.

2) Ваш кіт мало ходить в туалет. Якщо він не мочиться хоча б двічі на день, це призводить до великого навантаження на нирки, а сеча стає «токсичною». Якщо ви користуєтеся наповнювачем, що склеює сечу в гранули, зверніть увагу на розміри утворених грудочок, аби знати, що є нормою для вашого улюбленця.

3) Шкіра тварини стає сухою та в’ялою. Як і у людей, шкіра котів з часом втрачає свою еластичність. Якщо ж ви помітили, що такі зміни відбуваються занадто швидко, це може означати низький рівень гідратації та необхідність у відновленні водного балансу.

4) Запалі очі. Нестача слізної рідини в очниці кота призводить до того, що очні яблука стягуються, а це є ознакою того, що в організмі тварини занадто мало води.

5) Рот та ясна тварини сухі. Кішкам потрібна достатня кількість слини для захисту зубів і ясен, а також для ковтання їжі.

Як підтримати водний баланс

1) Збільшуйте кількість вологого корму відносно сухого. Ви можете навіть додати трохи води в щоденну порцію вологого корму Purina ONE®.

2) Спробуйте відкрити кран або використовуйте фонтан з водою, коли ваш кіт поряд. Дослідження показали, що коти уникають саме стоячої води. Деякі науковці вважають, що це пов’язано з тим, що така вода може бути джерелом шкідливих бактерій та паразитів.

3) Переконайтесь, що його миска з водою потрібного розміру та форми. Багато котів уникають високих і вузьких посудин, якщо їх край торкається вусів або затуляє поле зору (ніколи не ставте миску в куток).

4) Зробіть воду більш привабливою для кота, додавши трохи готового м’ясного бульйону в його миску.

5) Міняйте воду хоча б раз на день. Чисту прісну воду полюбляють всі, і коти не є винятком. А щоб задовольнити особливо вибагливого улюбленця, використовуйте воду в пляшках.


*Консервовані корми Purina ONE® для котів відносять до вологих кормів.

Коментарів
Цікаво... Не знала того
очень полезная информация, спасибо!
Дійсно,корисна інформація!!!
Дуже корисна інформація
4 пункт, про додачу бульйону у воду досить цікавий, але коли остине бульйон не буде він плавати хлоп'ями жиру на поверхні води?! можливо як провірю напишу.
Не знал что коты не любят стоячую воду, надо попробовать своему купить фонтанчик.
У меня нормально пьет воду, с фильтра)
Моя любить після сухого корму попити водичку, але поради справді корисні
Очень полезная статья! Я за своей раньше кошкой как то не наблюдала, а прочитав статью начала следить. И заметила что она действительно пьёт мало воды... Хотя вода всегда в доступном месте для неё... Спасибо за советы,благодаря им мы будем теперь побывать все варианты, что бы наша любимица начала часто пить воду.
очень полезная информация,спасибо большое!
Очень интересная статья! Спасибо, прислушаюсь к советам и понаблюдаю за котом)) А нормально если кот пьёт воду с аквариума?? Хотя в его миске всегда чистая вода, меняю каждое утро, редко с неё пьёт.
Полезная статья. Не знаю как у кого, а у нас кот пьет воду везде только не у себя в миске.
Полезная статья, спасибо
Очень полезная статья, спасибо! Заметила в прошлом году - было особенно жаркое лето, а наш кот не любит пить - ни из мисочки, ни из-под крана. Пришлось использовать 1-ый способ, описанный в статье - добавляли воду во влажный корм, буквально ложку-две. И кот был доволен, и мы спокойны))
Оставляю 2 миски с водой в разнях частях квартиры, особенно любит мой котяра попивать водичку на подоконнике, не отходя, так сказать, от точки диванной слежки за птицами. Говорят, еда и вода у котов в разных местах должны быть вообше
чиста вода корисна і для людей, і для котів) мої улюбленці п'ють воду з миски, за день випивають грамм 300, але це виключно на сухому кормі
Так, наш котик частіше їсть сухий корм ніж вологий і тому води п'є багато. Завжди мисочка з водою стоїть. Любить з неї пити, більше води ніде не шукає.
Цікава інформація! Моя красуня любить просто пеевернути мисочку з водою, коли вважає, що вона недостатньо свіжа.
Спасибо, буду теперь следить, чтоб вода была всегда свежая
Я навіть не думала, що у котів такі особливості щодо води. В мене пес - і так зовсім по-іншому.
Спасибо! очень интересная и полезная информация!
у нас кошка раньше любила огромную миску или из ведра пила, потом стали мешать корм с овсянкой жиденькой и действительно пьет мало, надеюсь хватает влаги из овсянки и влажного корма, кошке 14 лет и дай Бог ей здоровья еще долго нас радовать своим пушистым обществом))) спасибо за статью, обращу обязательно внимание и на эти аспекты
Я намагаюсь кожного дня міняти воду котику) але він все одно полюбляє пити воду з крану або з ванної
наша кошка пьет воду с наших чашек на подоконнике??
У мене три кішки, після сухого корму завжди багато п'ють води, але коли трохи брудна від їх писків то гидують. Хочу теж придбати фонтаном.
Спасибо, очень полезная информация))
Чудова стаття! Дізналась нове як про здоров'я, так і про психологію киць
Теперь буду знать что не только сухой корм нужен
Не знаю как у кого, а у нас кот пьет воду везде только не у себя в миске.
Наш кіт завжди шукає саму найсвіжішу воду, з мисочки не любить.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися