7 кроків до ідеального животика

7 кроків до ідеального животика

Плоский живіт – мрія багатьох. Але досягти такого результату завдяки лише вправам для преса не завжди вдається. Адже на стан цієї частини тіла впливає багато факторів. Тож треба підходити комплексно.

Пропонуємо розібратися, що робити покроково, щоб радіти своєму зображенню в дзеркалі та (що також важливо) добре почуватися.  

1. Сказати «ні» цукру та солі

Можливо, ви здивуєтеся, але саме ці продукти найбільше сприяють відкладанню жиру в місцях, де його дуже важко позбутися, – на талії, стегнах.  Цукор сприяє відкладенню жиру, мало того, зберігається в печінці у вигляді глікогену про запас. Але якщо це «сховище» переповнене, а солодке ми продовжуємо вживати, воно трансформується в жир, який, на жаль, перш за все відкладається на животі та стегнах.

Якщо ж відмовитися від солодощів вище ваших сил, хоча б уживайте їх у першій половині дня, бажано до 12:00. До вечора все перетравиться, енергію та гарний настрій отримаєте – і мінімум ризиків. Спробуйте.

А якщо обмежити вживання солі, то рідина не буде затримуватися в організмі, і це сприятиме зменшенню симптомів набряків у тілі, здуття живота зокрема. До речі, і шкіра обличчя очиститься.

 

2. Пити багато води та зеленого чаю

Здається, пункт дуже простий і всі про нього знають, але він украй важливий. 2 літри води на день – норма, яку радять учені.

А зелений чай містить необхідні антиоксиданти, що допомагають у розщеплюванні жирів. Звичайно, вживати його без цукру.

Важливо: чай не може замінити воду. Це окремі позиції. Кава та інші напої також не вважаються водою, це слід пам'ятати.

 

3. Приймати правильні пробіотики

Цей пункт – один із найважливіших. Адже те, який вигляд має ваш живіт іззовні, багато в чому залежить від його внутрішнього стану. Точніше, стану органів, які там знаходяться. А якщо там періодичні урагани, неспокій, здуття тощо, це не лише не дуже естетично на вигляд іззовні, це явна ознака того, що кишечник потребує допомоги. Найчастіше ці симптоми вказують на недостатню кількість корисних бактерій у кишечнику, які допомагають перетравлювати їжу, особливо клітковину. Якщо їх бракує, у кишечнику починається процес бродіння, спричиняючи  газоутворення, здуття та інші неприємні симптоми. Відновити мікрофлору можна, вживаючи дуже багато кисломолочних продуктів (еквівалент 10 стаканів кефіру на день) або приймаючи корисні бактерії в складі препаратів. Наприклад, прийнявши всього одну капсулу пробіотику «Симбіозіс Альфлорекс», розробленого ірландськими вченими, можна дуже допомогти своєму кишечнику, підтримавши таким чином його мікробіоту. В одній капсулі пробіотику міститься саме стільки бактерій Bifidobacterium infantis 35624®, скільки необхідно для позбавлення дискомфорту в животі, зменшення здуття та поліпшення самопочуття вже через тиждень використання. До речі, саме цей штам бактерій номер 1 у США, і його рекомендують своїм пацієнтам американські гастроентерологи. А сьогодні він доступний і українцям.    

 

4. Харчуватися правильно та збалансовано

Тут не будемо радити спеціальних дієт, інтервального голодування тощо. Просто слід пам'ятати, що не варто переїдати та зловживати фастфудом. І голодувати теж не бажано, тому що організм, відчувши голод, почне панікувати й відкладати про запас.

Також пам'ятайте, що всю їжу треба добре пережовувати, щоб її легше було перетравлювати. І ще маленький секрет: додавайте до страв куркуму, вона володіє жироспалювальними властивостями, безпечна, гіпоалергенна, ще й смачна.

 

5. Не забувати про кардіонавантаження

Навіть якщо щоденно качати прес, без кардіонавантаження ефекту не буде, на жаль. У кращому разі кубики будуть, але вкриті шаром жиру. Треба обов'язково бігати або ходити (хоча б 30–40 хвилин на день). Також добре допомагає в спаленні жиру на животі бокс. Помічено, що 20 хвилин на день інтенсивного боксування або інших силових вправ (наприклад, випадів із гантелями тощо) дають дуже гарні результати. 

 

6. Крутити хула-хуп

Під час занять із хула-хупом тренуються не лише м'язи живота безпосередньо, а ще й м'язи спини та бокові м'язи. Талія стає тендітнішою.

Достатньо крутити обруч щоденно по 10–­15 хвилин, через кілька тижнів уже буде видно результат.

 

7. Робити «вакуум», «планку» та «ножиці»

Ні, це не нова гра. Це найефективніші вправи для преса. «Вакуум» робиться натщесерце. Основне правило таке: впертися руками в коліна та зігнутися вперед, зробити вдих носом, надувши живіт як кульку. Далі затримати дихання на 10–15 с, видихнути через рот. Повторити кілька разів.

У «планці» стояти (тіло має бути прямим, як планка) ефективно від 40 с на день, в ідеалі – хвилину-дві. Як правильно виконувати вправу, нескладно знайти в мережі.

Ну а про «ножиці» знають, здається, всі ще з часів шкільних уроків фізкультури.

Отже, підсумуємо.

Слід пам’ятати, що на красу тіла насамперед впливає правильне харчування й робота кишечника, силові вправи та вправи на прес треба доповнювати обов'язково кардіонавантаженнями. Результат дає весь комплекс цих кроків.

І ще маленька примітка: смійтеся частіше! Це приємний та природний спосіб укріпити м'язи преса.

Коментарів
Спасибо за статью, очень хорошие и правильные советы. Да, к "плоскому животу" надо подходить комплексно и обязательно с позитивным настроем ?
Плоский животик это мечта каждой девушки ?. Советы очень полезные и если к ним прислушаться можно достичь нужных результатов. Главное перебороть свою лень.
Статья очень поучительная, постараюсь всего придерживаться посмотрим на результат.
Хороша стаття. Дуже хороші і дієві поради в ній. Основне посміхатись і вести здоровий спосіб життя. І все буде добре.
Дієві поради?
Спасибо за отличную статью, беру на заметку:)
со всеми позициями согласна, если комплексно не подходить то результата не будет даже от самой строгой диеты!
Очень интересная статья. Узнала больше о том, откуда берутся проблемы с кишечником. И про куркуму☺️
Очень всё правильно написано. Плоский животик мечта каждой женщины. Особенно после родов. Вот только как себя заставить пить чай зелёный вместо кофе?
Нажаль, до відгуків не можна додати фото) я хотіла поділитися своїми секретами, всі вищезазначені пропозиції важливі. Але ще краще мати подругу або онлайн марафон до якого ви доєднаєтеся Разом краще! Я зараз худаю, бо повернутися у форму після пологів та ГВ ніяк не могла. Допомогли програми скачені на телефон (типу позбавитися живота, плаский живіт ) Вони дають навантаження, починаючи з 1-3 хвили і далі з розрахунком на місяць. Мамі важко виділити одразу годину, а три хвилини трохи (але не набагато) легше. Зараз місяць майже закінчився і я можу стояти вплинув більше 10 секунд) Дівчата, успіхів вам у схудненні
Зі шкільних років пам.ятаю, що секрет плоского животика Вікторії Бекхем(дуже подобається, я її шанувальниця) - 200 присідань на день.
Дякую за чудові поради))
Дякую за чудову статтю))) але щоб ще хтось палкою підганяв?бо страшна лінь(((
Ух ще одне нагадування що без комплексу нічого не буде. Але відмовитись зовсім від солодкого то вище моїх сил і бажання мати гарний животик???
За станом здоров'я вимушена була виключити цукор і мінімізувати вживання солі - животик реально став такий плаский, ще в школі мабуть такий колись був!) Шкода, що з животиком і грудь зникає. ? Класна стаття!
Хорошие советы, многие попробовала, исключены соль и сахар, пью много воды, ем здоровую пищу??
Согласна совсеми пунктами.Особенно про сахар и соль.Могу подтвердить что ограничение в сахаре и соли влияет на качество кожи на не только на лице но и бедрах и животе даже при отсутствии регулярных тренировок. Проверено на себе. Но с тренировками естественно результат быстрее.
Як заставити себе це все виконувати??? Мене вистачило лише на місяць(((
1594788814, при великому бажанні тільки контролюючи та заставляючи себе. Я така ж сама, як Ви - надовго не хватає:)
Прості та чудові поради, що сприятимуть гарному самопочуттю та ідеальному тілу, про яке мріє кожна сучасна жінка. Головне дисциплінувати себе?, але найчастіше ми це не робимо ?.
Цікава стаття. Після неї для себе відкрила , що зелений чай сприяє пласкому животику. Це круто, бо я обожнюю зелений чай !
Оо, це для мене) нажаль не можу похизуватись пласким животиком після пологів, але точно скажу, без фізичних навантажень просто зелений чай не допоможе)) це все потрібно комплексно і результат швидко буде видно.
цікава стаття.все зрозуміло,от ще би заставити себе виключити з раціону сіль...ну от не смакує їжа без солі...була на марафонах здорового харчування,двічі підряд по три тижні, після завершення марафонів все одно переходили на приготування із сіллю,бо так смачніше....
Згідна, що шлях до гарної фігури лежить не тільки через активний спосіб життя та фізичні навантаження, а в першу чергу через правильний підхід до здорового харчування. Тобто, комплексно все можна вирішити, підтягнути та посміхнутися собі красуні в дзеркало!
Цікава стаття
ВАКУУМ!!!!!!!!!!! ИМЕЕТ РЯД ПРОТИВОПОКАЗАНИЙ!!!! Это очень хорошее упражнение чтоб сделать живот плоским,но нужно быть очень осторожным с ним. Не всем его можно делать,иначе вместо плоского живота,может быть куча проблем со здоровьем
Живот - проблема... При худом телосложении, есть живот, как избавиться? буду пробовать не кушать сахар
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися